Avpublicerade

BJUV. I oktober 2011 hoppades Helsingborgs kommun att Findus skulle förlägga sitt nya fryslager där och inte i Bjuv. Nu har situationen vänt och om allt går enligt planen kommer fryslagret till Bjuv. I bästa fall med cirka 100 nya jobb.

 

 

 

 

Bildtext: Den här volymstudien ger en uppfattning om hur det föreslagna fryslagret kan komma att se ut från Rusthållsgatan. Till vänster om den stora byggnaden syns Allers. För bilden svarar LB konsult i Malmö.

Bring Frigo hoppas kunna bygga ett 30 meter högt lager vid Landskronavägen. Om det blir nej till projektet kan både det och Findus fabrik intill i stället hamna i Bjuv och Helsingborg mista 150 jobb.
Bring Frigo som numera ägs av norska Posten har i mer än 60 år samarbetat med Findus. Nu vill Bring utveckla verksamheten med ett 25-30 meter högt och 5 000 kvadratmeter stort fryslager för att tillgodose Findus behov. Olika placeringar studeras, varav Helsingborg och Bjuv verkar vara de hetaste.
I Helsingborg har Bring Frigo just ansökt om planändring vilket krävs för att projektet ska kunna bli av. Den nuvarande planen för den stora fastigheten mellan Landskronavägen och Rännarbanan där företagets lagerdel finns tillåter bara en byggnadshöjd på 12 meter. Stadsbyggnadsnämnden tillbakavisade därför nyligen en förhandsförfrågan om bygglov för höglagret.
I Bjuv gjordes en planändring redan för ett par år sedan. Det innebär att det skissade högautomatiserade fryslagret kan byggas där direkt om valet faller på den orten. Och i så fall flyttar också Findus fabrik i Helsingborg med cirka 100 anställda dit. Det uppger Henrik Nyberg, företagets produktions- och logistikdirektör i Norden.
– Bring är en av våra större samarbetspartners och vi har en dialog med dem för att hitta en långsiktig lösning när det gäller fryslagringen. Vi studerar flera alternativ och jag räknar med att ett beslut om lokaliseringen av det nya lagret fattas inom sex månader, tillägger han.
Målet är att den nya byggnaden ska stå klar i mitten av 2014 och Bring Frigos senior adviser Kaj Nilsson hoppas att den kan placeras i Helsingborg. Han räknar med att 10-15 nya jobb då kan bli följden på företaget utöver de nuvarande cirka 300 i kommunen, medan ett 50-tal annars kan försvinna om lagret byggs i Bjuv.

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.