POLITIK - DEBATT En ordväxling har under den gångna helgen ägt rum på sociala medier mellan Socialdemokraterna och den styrande politiska majoriteten i Bjuvs kommun - Sverigedemokraterna-Moderaterna. På temat: Nyttan med den nye t.f. kommunchefen Christian Alexandersson.
Debatten tog fart i samband med att socialdemokraterna i Bjuv, företrädda av oppositionsrådet Ulrika Thulin och ordförande för Arbetarekommunen Anders Ljung publicerade ett inlägg på Facebook. Vilket Helsingborgs Dagblad snabbt tog upp.

Bjuvsweek uppmärksammade inte inlägget men fick på lördagen ett svar på detsamma från SD-M. Detta svar publicerades därför som ett fristående inlägg på bjuvsweek.se.

Vi har nu saxat en bit ur S-inlägget:

- Att en kommun, med skattepengar, emellanåt behöver anlita konsulter är i sig inget konstigt. Men att en kommun köper konsulttjänster där kommunen sedan håller tyst om resultatet, det tillhör inte vanligheterna.

- Om den politiska majoriteten inte tål att bli granskad ska man inte syssla med politik och man ska absolut inte hantera medborgarnas skattepengar!

- Vi Socialdemokrater hoppas att majoriteten (SD och M) framöver kommer vara öppna och transparenta.

Bjuvsweek fick ett förtydligande
Eftersom SD-M-inlägget (läs här) bl.a. handlade om fördelen med att ha tagit in Christian Alexandersson som synnerligen välbetald kommunchef - något som upprört många kommuninvånare - och texten inte först gav någon förklaring till VAD Alexandersson gjort för kommunen som kan motivera den höga prislappen, bad vi om ett förtydligande.

Matthias Åkesson, Moderaternas gruppledare i Bjuvspolitiken, återkom då i två olika omgångar med följande förklaring:

- Förhandlingen gäller ett projekt inom bygg- och fastighetsområdet och blev klart alldeles nyligen. Vi ska dubbelkolla avtalet ifall det finns någon sekretess på vilken information vi kan delge. Återkommer så fort vi kollat upp det.

Något senare samma dag inkom fortsättningen från Åkesson:

-Jag återkommer kring frågan om de cirka sex miljoner som nu är insparade med Christians hjälp. Besparingen omfattar en slutlig uppgörelse gällande samtliga mellanhavande inkluderande ÄTOR och uteblivna samordningsvinster i entreprenaderna av den nya förskolan i Ekeby och LSS-boendet i Bjuv.

Ulrica Thulin har i sina uttalanden gentemot de styrande anmärkt på bristande transparens i processerna. Efter att ha läst SD-M:s första delsvar till redaktionen kommenterade hon så här:

- Äntligen! Tydligen krävs det många försök ifrån oppositionen och olika media innan majoriteten kan ge något exempel (om än vagt) på vad medborgarnas skattepengarna använts till.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.