UNDERHÅLLNING I Den andra av tre Tivolikvällar i Folketshusparken i Bjuv bjöd på utomhusbio. Många kände sig kallade och medan de vuxna ägnade sig åt filmquiz och film hade många barn och ungdomar kul i och kring skejtrampen.

 

Bjuvs kommun arrangerar även denna sommar tre sk Tivolikvällar med underhållning av olika slag. Förra torsdagen spelade gruppen Ursprunget. Denna torsdag visades istället film. Närmare bestämt den franska ”En oväntad vänskap”.

En film som enligt ryktet är mycket bra, något uppenbarligen vuxenvärlden i Bjuv tagit till sig för efter kl 19 började folk dyka upp med brassestolar, picnic-filtar, fikakorgar osv. För att bänka sig framför jätteduken som man placerat i den lilla dalen norr om skejtrampen. En till synes alldeles utmärkt plats för såvä bio som också sk scenburen konst.

Containerfiket på plattan intill rampen höll öppet och sålde som vanligt fika etc till självkostnadspris. Föreningen ProQvi passade på att bjuda på Smoothies och där kunde den som kände för det också ta sig en paus på en för ändamålet särskilt utbredd filt med kuddar. Ekeby nattvandrare hade uppdraget att vara närvarande i parken.

Långväga gäster
Vid ett av borden träffade vi ett par från Källna utanför Östra Ljungby, som kommit till Bjuv särskilt för att se filmen. De var mycket imponerade av miljön och också skejtparken. Som de hört talas om genom bekantas barn i Åstorp!

Kommunchefen Anders Månsson själv med ”blomma” dök också upp med stolar på ryggen, redo för bioföreställning och Kenneth Bolinder, numera ordförande för Byggnadsnämnden och en av de flitigaste kommunpolitikerna när det gäller att delta i officiella evenemang, kom med hustru Ann-Britt. Från Kulturförvaltningen kom Katarina Månsson, bibliotekschef. Bland stolar och folk hittade vi också Anna Jacobsson, ordförande för Företagarna, med make Stefan. Och sin vana trogen dök också Kjell-Arne Nilsson upp på sin cykel.

Värmen som varit på dagen la sig och gräset blev istället både kyligt och fuktigt men det avskräckte inte publiken. Stämningen var fortsatt god när mörkret sänkte sig i dalen och det enda som syntes var den enorma ljusa filmduken.

 

 


Folk började bänka sig framför den stora filmduken mer än en timme innan föreställningen började och deltog också i ett filmquiz där man vann gratisbiljetter till valfri föreställning.

 

Nästa torsdag
Nästa torsdag – den sista av tre Tivolikvällar – är temat för kvällen: Kreativt skapande på temat ”återvinning”. Dessutom blir det musikworkshop med ”Tutor och pipor”.

Platsen som då gäller är utanför biblioteket vid Folkets hus. Mellan kl 18-22. Alla är då välkomna att skapa något själv och samtidigt uppleva vad man kan åstadkomma av ”skräp”. Containerfiket håller öppet. 

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.