KULTURARV Andelsägarna i Billesholms Folkets park, Bjuvs kommun och Parkens trogna besökare har idag anledning att vara glada, meddelar ordförande Kenneth Bolinder på Facebook.

Anledningen är att Parkens ansökan på onsdagen godkänts av Leader. Vilket innebär att den beviljats finansiering till en första fas av en större renovering av Parkens byggnader.

- Entrén vid Billesholmsvägen och utomhusscenen samt bärande delar på rotundan, står först i tur, berättar Kenneth Bolinder.

Parken anlades 1898 av arbetarrörelsen och har under många år varit mötesplats för såväl sina andelsägare som för traktens nöjessugna. Under 1900-talet, före Internet, Spotify etc, turnerade artister för att nå ut med sin musik och då var också Billesholms Folkets Park en scen värd att beträda. Och många är de som dansat i Rotundan och framträtt på den stora utomhusscenen.

Under senare år har Parken inte varit lika frekventerad och de gamla träbyggnaderna har förfallit. Så för alla som vill att Billesholms Kulturminnesmärke nummer 1 – Parken – ska leva kvar, är beskedet från Leader en alla tiders god nyhet.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.