Brogårdagillet låter sig inte stoppas av lite regn. Det går att dansa på grus också när gräsmattan är dyngsur.
 
NÖJE & FRITID På söndagens sommarcafé i Norra Vrams Hembygdsförening underhöll Brogårdagillet med dans. Inte på gräset som planerat utan på grusplanen.

Billesholmstraktens Hembygdsförening bjuder på sommaren in till en rad sommarcaféer. I det trivsamma köket bullas det upp med kaffe, våfflor med grädde och sylt och hembakt. Hugade spekulanter kan också köpa med sig det hembakta och njuta också i efterhand.

För ruljansen står stora delar av föreningens engagerade. Evy ??? och Sten Sundström finns alltid där och det är också Evy som är en av de flinkaste bagarna. Anita Herder Blixt återfinns ofta vid kaffemaskinen. I år hittade jag Sten i disken och Eva Roos Johansson hjälpte till med lite av varje.

Wilsons revir
På andra våningen tronade föreningens ordförande Hans Wilson i sitt antikvariat där man alltid hittar roliga och intressanta böcker, skrifter mm att läsa. Till oslagbara priser dessutom.

Brogårdagillet skulle ha dansat på den stora gräsmattan på den f.d. prästgårdens innergård men efter nattens hällregn var gräset dyngsurt men då tänkte gänget om och dansade på gruset på framsidan istället.

 

 

En skara trogna medlemmar hittade också till Norra Vram, trots att som sagt vädergudarna på morgonen gjorde vad de kunde för att folk skulle föredra att hålla sig hemma.

Evy rapporterade att man sålt mycket bröd och bullar direkt vid öppning kl 13.30 och från och till fylldes också borden i fikarummet med våffel- och fikasugna besökare.

Kommande nyhet
Framöver kommer man att förändra just cafédelen i huset så att man istället för att trängas i det mindre, om än mycket trivsamma, nuvarande fikarummet istället kan sitta i ett större rum. Där även musikanter och andra underhållare kommer att få bättre plats.

Det handlar om rummet alldeles till höger i entrén som ska slås ihop med det bakomliggande rummet som vätter mot husets baksida.

- Där ska vi sedan ha caféservering på lördagar, berättar Evy. En gång i månaden.

Ett sommarcafé i prästgården återstår och det är den 16 augusti kl 13-16.

 

 

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.