BJUVSWEEK - KULTUR Kommunens arrangemang på fredagskvällen med Allsång i Billesholms Folkets Park blev en fullträff! Runt 150 gamla och nya Billesholmare m.fl. fyllde nästan alla de fina gamla gröna sittmöblerna. Och sjöng villigt med när Allsångståget drog igång musiken från den 124 (!)år gamla scenen.
Martin Lind från kommunens Kultur- och Fritidsenhet gladdes såklart av tillströmningen av publik och smålog när han gick runt och delade ut kvällens sånghäften.

”Jag måste hejda mig” – Robban Brobergs gamla slagdänga, ”Jag ringer på fredag” av Sven-Ingvars, ”Guld och Gröna skogar” med Hasse Kvinnaböske Andersson….. Publiken sjöng med av hjärtans lust. Under ledning av Linda Lundqvist och ytterligare tre musiker -  som verkligen lyckades väcka liv i församlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och när gänget på scenen mellan allsången spelade gamla kända låtar tex av Willie Nelson så väcktes i alla fall i mig, gamla goda minnen från alla gånger jag svävat runt i dans i Rotundan. Vilken nostalgitripp!!

Kommunen bjöd
Detta var alltså ett arrangemang som kommunen arrangerade i Parken. Inte ett arrangemang anordnat av Parken själv. Som i dagsläget inte sägs har ekonomi för sådana bjudningar men i dagarna jobbar på en ansökan om externa bidrag för bl.a. renoveringar av anläggningen. Något som sannerligen är ett behov, att döma av hur exempelvis stora scenens träverk flagnat. Vilket syns tydligt på bilderna jag tog.

Parkstyrelsens ordförande Kenneth Bolinder (SD) fanns i alla fall på plats och visade tydligt att han var imponerad av besöksantalet. Så kanske törs även han och övriga ledamöter framöver att arrangera liknande folkliga nöjen i..... Ja just det, Folkets Park?

Lyssnade Bolinder lika mycket som jag gjorde på publikens omdömen efter att Allsången var över, så är han säkert sugen.

Som vanligt tog jag bilder. Här är några av "bevisen" på den lyckade kvällen i "min" älskade gamla Billesholms Folkets  Park.

Mer om Parken
Billesholms (Södra Vrams) Folkets Park öppnades 1898 och är idag Sveriges näst äldsta i sitt slag.)
Här kan du läsa om Parkstyrelsens planer för att få liv i den gamla anläggningen igen.

Marianne Rönnberg Galmor
 
 
 
 
 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.